Kinderyoga

Ga jij mee op avontuur als een echte indiaan? Stap dan op je paard en span je boog! Of stel je voor hoe je heerlijk rondzwemt in de zee tussen de dolfijnen en schildpadden. Slinger je liever aan een liaan door de jungle of vlieg jij in een raket naar de maan? Het kan allemaal tijdens onze kinderyoga lessen.

In de yogalessen gaan we op een speelse manier aan de slag met yoga houdingen. Hierbij ontdekken de kinderen wie ze zijn, hoe hun lichaam werkt, hoe ze hun gedachten en gevoelens zelf kunnen beïnvloeden, hoe ze hun emoties kunnen uiten én wat hun kracht is.

Naast de yoga houdingen zijn ademhalingsoefeningen ook een vast onderdeel van de yogalessen. Ademhalingsoefeningen hebben een direct effect op emoties en helpen te ‘resetten’ bij stress, angst en slaapproblemen.

Elke les is opgebouwd rond een avontuur of thema, aangepast aan de belevingswereld en leeftijd van de kinderen. De yogalessen zijn er voor kinderen (6-11 jaar) en tieners (12-16 jaar). De kinderen mogen op hun eigen tempo meedoen met de lessen.

Duur les: 1 uur